ULUSOY
Raylı Sistemler
Ulusoy Raylı Sistemler, yerli üretim ilkesinden yola çıkarak kendi markasıyla, geliştirdiği Ar-Ge ve ürün geliştirme çalışmalarıyla Demiryolu Havai Hat Ekipmanları / Katener Sistem Çözümleri üretiyor.
HAVAİ HAT EKİPMANLARI VE KATANER SİSTEMLER
Ulusoy Raylı Sistemler, Ar-Ge Merkezinin çalışmaları ile hayata geçen, demiryolu elektrifikasyonunda kullanılan Katener Sistem ürünleri pazardaki yerini aldı. Ulusoy Raylı Sistemler, ülkemizin demiryolu ağı yenileme çalışmalarındaki yerli üretim payını artırarak dışa bağımlılığın önüne geçmek hedefiyle Katener Sistemler kapsamında Konsol Hoban Setler, Silikon Kompozit İzolatörler, İletken Aksesuarları (Klemensler, Grifler vb.), Otomatik Gergi Cihazı üretiyor. Bu ürünlerin üretiminde Türk Standartları Enstitüsü (TSE), International Electric Commission (IEC), European Norm (EN) uluslararası standartları gözetiliyor.
Ulusoy Raylı Sistemler Türkiye’de bir ilke imza atan ürünlerinin iyileştirme çalışmalarına hızla devam ederken kalite belgelendirme ve test çalışmaları için TCDD Demiryolu Araştırma ve Teknoloji Merkezi, ODTÜ Kaynak Teknolojisi ve Tahribatsız Muayene Merkezi, TÜRKAK onaylı laboratuvarlar, Uluslararası akreditasyona sahip ICMET Laboratuvarı,Romanya ile EGU-HV Laboratuvarı, Çek Cumhuriyeti ve kalibrasyon kuruluşları ile işbirliği içerisinde çalışıyor. Üretimin tüm aşamalarında %100 Türk mühendisliği ile çalışmalarına devam eden Ulusoy Raylı Sistemler bu özelliği ile de ürünlerin kullanılacağı sahanın ve yolların şartlarına uygun ürün geliştirebilme avantajı sunuyor.
DEMİRYOLU ELEKTRİFİKASYONU
Ulusoy Raylı Sistemler, operasyon hızı 300 km/s olarak tasarlanan LRT, Tramvaylar, Konvansiyonel Trenler, Metro, Şehirler Arası Trenler, Yarı Hızlı ve Hızlı Trenlerle güvenli ve konforlu bir yolculuk sunuyor.
İşte demiryolu elektrifikasyonu için sunduğumuz hizmetler;
- Elektrik ihtiyaçlarını ve kapasitelerini belirlemek için ilk planlama / fizibilite çalışmaları
- Bir ağın tamamı veya belirli bir hattı için mevcut güç kapasitelerini veya çalışma potansiyellerini belirlemeye / onaylamaya / artırmaya yönelik çekiş gücü simülasyon çalışmaları
- Kavramsal ve ön aşamadan son mühendislik aşamalarına kadar eksiksiz tasarım paketleri (çizimler, şartnameler, aşamalandırma planları vb.)
- Sistem konfigürasyonu, teknik özellikler ve tasarım çizimleri geliştirme, güç sistemi tasarımını optimize etmek için yük akışı simülasyon çalışmaları, röle koruma sistemi ve topraklama, bağlama ve yıldırımdan korunma dahil güvenlik hususları dahil olmak üzere çekiş gücü sistemi tasarımları
- Doluluk kontrol sistemi
- SCADA sistem arayüzlerinin elektrifikasyonu
- Kaçak akım azaltma ve korozyon kontrolü
- EMI / EMC ve harmonik kaynak azaltma dahil olmak üzere güç kalitesi sorunlarını ele alma
- Mevcut elektrifikasyon sistemlerindeki arızaların, kusurların ve eksikliklerin analizi ve en uygun maliyetli şekilde iyileştirme önerileri
- Geçiş sistemleri için besleme ara bağlantısı için güç kaynağı hizmet hizmetleriyle bağlantı kurma
- Elektrifikasyon projelerinin inşaat yönetimi ve program yönetimi